MOBİD HAKKINDA
Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİD), Mobilya sektörünün sorunlarının, sektör temsilcilerimizin birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleriyle çözüme kavuşacağı inancının neticesinde ortaya çıkmıştır. MOBİD, sektörün sorunlarının çözümünde “elimi taşın altına koyarım” diyen herkesi çatısı altında toplamayı hedeflemektedir.
MOBİD, sektörün sorunlarını yakından bilen ve bu sorunların çözümünü mobilyacıların birlik ve beraberliğinde arayan mobilya imalatçıları tarafından 2011 yılında kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. MOBİD, ülkemizin en önemli istihdam alanı olan mobilya sektörünün gücünü ortaya çıkartmayı ve ilimizin mobilya sektöründe marka olması yönünde çalışmalarına katkı sağlamak.
MOBİD, Çağdaş üretim ve pazarlama anlayışı içinde kalite ve standartlara önem veren müşteri odaklı, güvenilir ve saygın kuruluşları bünyesinde toplayarak, mobilya sektörünün ortak amaç ve hedeflerinde güç birliği amacını taşıyan derneğin bugüne kadar yaptığı çalışmalar olumlu sonuçlar vermiş ve olup, MOBİD üyeliği referans olarak gösterilen, saygın bir kuruluş olarak hak ettiği yere oturmuştur.
MOBİD, Samsun sınırları içerisinde faaliyet gösteren mobilya, dekorasyon, yan sektör mensubu sanayici ve iş adamlarının mesleki birlik ve beraberliğini sağlamak. Söz konusu sektörlerin sanayi ve hizmet kesiminin rekabet gücünün arttırılmasını hedefleyerek ulusal ve uluslararası platformda kalıcı bir yer kazanmalarına imkan vermek, mesleki disiplin, etik ve kalite kriterlerine uymayı vazifesi görerek mesleğe ve meslektaşlara toplum önünde saygınlık kazandırmak ve yüceltmek amacı ile kurulmuştur.
MOBİD, her geçen gün sayısı artan Üyeleri için kuruluş amacına uygun olarak;
1. Üyelerinin sektör ile ilgili sorunlarına çözüm üretmek üzere çalışmalarda bulunmak,
2. Sektöre ait sorunların ilgili kurum ve kuruluşlarda dile getirerek sektörün gelişimine katkı sağlamak,
3. Üyelerin kendi aralarında kaynaşmalarını sağlamak üzere toplantılar, eğitimler vs. düzenlemek,
4. Ulusal ve uluslararası pazarlarda sektöre dair gelişmelerden üyelerini haberdar etmek,
5. Yurtiçi ve yurtdışı fuarlara iştiraklerde, tanıtım çalışmalarında bulunmak,
6. Sektöre malzeme üreten yan sanayi kuruluşları arasında koordinasyonu sağlayarak teknik, ekonomik ve sosyal gelişmelerden dernek üyelerini haberdar etmek,
7. İmalatta verimliliği arttırmak üzere her türlü teknolojik, ticari ve ekonomik araştırmalar yapmak, yaptırmak ve üyelerine duyurmak,
8. Sektöre ait raporları takip etmek ve üyelerini bilgilendirmek, gibi faaliyetlerde bulunmaktadır.